• Γεώργιος Μητρόπαπας, MD, PhD

  Γενική - Ογκολογική - Λαπαροσκοπική Χειρουργική

  Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

 • Τηλέφωνα Επικοινωνίας
  Ιατρείο: 210 8980822
  Κινητό: 6947 129307
 • Τι είναι τα Κονδυλώματα

  Τα κονδυλώματα του πρωκτού αποτελούν συχνότατη πάθηση στις μέρες μας. Πρόκειται για βλάβες, που εμφανίζονται ως μικρά οζίδια, συνήθως ανώδυνα, αλλά μερικές φορές με κνησμό. Συνήθως πρόκειται για πολλαπλές βλάβες, οι οποίες μπορεί να εντοπίζονται στο δέρμα, στο πέος, στον πρωκτό, στην περιπρωκτική περιοχή, όπως και στη στοματική κοιλότητα.
  Συνήθως είναι μικρά σε μέγεθος, αλλά σε περιπτώσεις παραμελημένες ή ανοσοκαταστολής είναι δυνατόν να εκλάβουν μεγάλες διαστάσεις.


  κονδυλώματα

  Τα κονδυλώματα οφείλονται σε προσβολή από τον ιό HPV. Υπάρχουν πολλαπλές μορφές του ιού με ποικίλο βαθμό λοιμογόνου δύναμης, όπως και πιθανότητας κακοήθους εξαλλαγής. Ο ιός μεταδίδεται με απευθείας επαφή με τη βλάβη ή με τη σεξουαλική επαφή.
  Θεραπευτικώς χρησιμοποιούνται πολλαπλά σκευάσματα με τοπική δράση καυτηριασμού, όπως είναι το διάλυμα ποδοφυλλίνης. Όταν όμως είναι εκτεταμένα ή ενδοπρωκτικά, συνιστάται η χειρουργική εξαίρεσή τους, συνήθως με χρήση laser ή Ραδιοσυχνοτήτων (RF) υπό γενική ή επισκληρίδιο αναισθησία. Ωστόσο η πιθανότητα επανεμφάνισής τους παραμένει υψηλή ανεξάρτητα από τη ριζικότητα της επέμβασης εξαίρεσής τους.

  Μοιραστείτε τη Δημοσίευση

  Δείτε όλες τις Δημοσιεύσεις στην Κατηγορία: Κονδυλώματα

  Άρθρα – Εξελίξεις

  Άρθρα – Εξελίξεις 6

  Χειρουργικές Επεμβάσεις

  Επείγουσα Χειρουργική

  Ειλεός 1
  Περιτονίτιδα 2
  Αιμορραγία 1
  Κατασκευή ιστοσελίδων Horizonit.gr ™ , Designed by PrintALL.gr ™ • 2014  | 198 queries in 0.195 secs