• Γεώργιος Μητρόπαπας, MD, PhD

  Γενική - Ογκολογική - Λαπαροσκοπική Χειρουργική

  Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

 • Τηλέφωνα Επικοινωνίας
  Ιατρείο: 210 8980822
  Κινητό: 6947 129307
 • Συμπληρωματική θεραπεία Καρκίνου του Μαστού

  Η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού αποτελεί έργο ομάδας και όχι μεμονωμένα χειρουργού. Κι αυτό γιατί εκτός από τη χειρουργική επέμβαση, οι θεραπευτικές επιλογές περιλαμβάνουν επίσης την ακτινοθεραπεία, τη χημειοθεραπεία, την ορμονοθεραπεία και τη στοχευμένη θεραπεία.

  Ακτινοθεραπεία Καρκίνου του Μαστού

  Ακτίνες-Χ υψηλής ενέργειες βομβαρδίζουν τόσο το μαστό, όσο και τη σύστοιχη μασχαλιαία κοιλότητα με σκοπό τη θανάτωση καρκινικών κυττάρων, που διαφεύγουν στην περιοχή του όγκου ή τους λεμφαδένες και την αποφυγή έτσι τοπικής υποτροπής στις θέσεις αυτές.

  Χημειοθεραπεία Καρκίνου του Μαστού

  Χορηγούνται ισχυρά κυτταροστατικά φάρμακα από το στόμα ή ενδοφλεβίως, πριν ή μετά το χειρουργείο, τα οποία καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα κι εμποδίζουν την τοπική ή απομακρυσμένη υποτροπή του καρκίνου.

  Ορμονοθεραπεία Καρκίνου του Μαστού

  Σε πολλούς όγκους, με τη βοήθεια ειδικών τεχνικών, ανιχνεύονται υποδοχείς για τα οιστρογόνα ή την προγεστερόνη. Με τη βοήθεια αυτών των ορμονών τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται, δίδοντας γένεση στην αρχική εμφάνιση του καρκίνου ή την υποτροπή αυτού. Χορηγώντας ειδικούς αναστολείς των ορμονών αυτών, αναστέλλεται και η ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Συνήθως οι παράγοντες αυτοί λαμβάνονται για περισσότερο από μία 5ετία.

  Στοχευμένη θεραπεία

  Πολλοί από τους καρκίνους του μαστού εμφανίζουν άλλοτε άλλη θετικότητα (αυξημένη έκφραση) για ορισμένα ογκογονίδια (Her-1, Her-2). Σε αυτούς τους όγκους η διέγερση των καρκινικών κυττάρων καθορίζεται και από γενετικούς παράγοντες. Τελευταία ανακαλύφθηκαν παράγοντες-αντισώματα, που παρεμβαίνουν στην έκφραση αυτών των γονιδίων κι έτσι διακόπτουν τον κύκλο ζωής των καρκινικών κυττάρων. Το είδος αυτής της θεραπείας προσφέρει σημαντικό όφελος επιμηκύνοντας το ελεύθερου νόσου διάστημα και αναστέλλοντας την εμφάνιση υποτροπής.

  Μοιραστείτε τη Δημοσίευση

  Δείτε όλες τις Δημοσιεύσεις στην Κατηγορία: Καρκίνος Μαστού

  Άρθρα – Εξελίξεις

  Άρθρα – Εξελίξεις 6

  Χειρουργικές Επεμβάσεις

  Επείγουσα Χειρουργική

  Ειλεός 1
  Περιτονίτιδα 2
  Αιμορραγία 1
  Κατασκευή ιστοσελίδων Horizonit.gr ™ , Designed by PrintALL.gr ™ • 2014  | 204 queries in 0.098 secs